Clubhouse

About the Clubhouse

The first stage of our Clubhouse upgrade has now been completed, it was part of a fully approved 3-stage development.

The completion of the first stage involved the upgrading and redesign of the existing 2 story building to a 400sqm facility of comfortable all weather space.

  • Works included:
  • Re-modelled & appointed change-rooms
  • Extended and enclosed balcony area that seamlessly becomes part of the existing main clubhouse area
  • Accessible bathrooms
  • New access staircase
  • Reverse cycle air-conditioning for year round comfort
  • New commercial style kitchen and bar facilities
  • Ceiling to Floor windows along entire front of clubhouse for comfortable match viewing in inclement weather.

The completion of this stage of the works work has provided not only a 400 sqm attractive, modern clubhouse to be proud of, but will also attract to Bowral marquee rugby matches such as the Shute Shield, NSW Country Rugby Championships & Super Rugby Trials that will provide entertainment and opportunity to the future stars of Bowral Blacks.

Stage 2 additions will provide a further 2 level extension to the Northern section of the existing building and provide a further 189sqm of useable space. This part of the development includes lift access to the first floor, open viewing area, canteen, office and store below.

Stage 3 additions to the Southern end of the building will provide 71sqm of additional meeting & group activity space over existing store areas. Total project costs for this Stage amount to $148,000.

After 18 years of applying for state and federal grants, it had finally paid off and we have received a grant which will finish both stage 2 and 3 from the state government.

At this stage the extensions to the clubhouse are moving along nicely with all the engineering and plans having been submitted to council. Hopefully the project will go out for tender in May/June and the actual build can get started.

We have also been lucky enough to secure funding to place a fence around the whole of Eridge Park inclusive of the netball courts. Hope fully this project will begin in the not too distant future.